Küçük tahıl büyük kazanç

4 yıldır yaptıkları inceleme sonucunda Practical Farmers of Iowa, bakla tohumu ve buğday, yulaf, çavdar gibi küçük tahıllar kullanarak mısır ve soya fasulyesi üretiminde çiftçinin toprağa daha az şey atarak daha çok verim elde ettiğini gösterdi.  Bu sayede sera gazı üretiminde azalma, hasatta kazanç ve ürünün yıl boyu toprakta kalması gibi olumlu sonuçlar elde edildi.

Küçük tahılların kullanımı saman, hasır ve tohum gibi marketlere de istihdam sağladı. PFI, hipotezlerini 3 yıllık data analizi sonucu onayladıklarını söyledi. Data gruplarının yarısı gübre kullanımını azaltmadan sadece küçük tahıl ve tohumlar atarken diğer yarısı hem gübre kullanımını azaltıp hem de toprağa tohum ve tahıl gibi şeyler ekledi. Onayladıkları hipotezlerden biri, ekim sırasında çeşitli tohum, saman ve hasır gibi malzemelerin kullanımının alınacak hasadı çoğaltmasıydı. Elde edilen sonuca göre, farklı köklerin toprağa girmesi sudaki nitrat seviyesini azaltmanın yanı sıra karbonu da ayırdığı için köklerin daha kaliteli beslenmesine yardımcı oldu. Bunun yanı sıra, gübre kullanımını azaltıp, baklagil koruyucu bitki örtüsünün kullanılması sera gazı üretiminin azalmasını sağladı. Son hipotezleri ise, her çiftçinin anında bundan fayda edemeyeceklerine dairdi. Sustainable Food Lab’de yer alan verilere göre çiftçilerin %16’sı ürün kaybı yaşadı. Bu verilerin ardından PFI yeni sorulara yöneldi. Gübre kullanımını azaltmayan diğer kesim nasıl teşvik edilebilir. Data toplama aşamasında maliyet nasıl düşürülebilir. Ve küçük tahıl hasadına nasıl market oluşturulabilir?

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,988BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
0AbonelerAbone
- Advertisement -

Latest Articles