Gıda endüstrisinde dikey tarım dönemi

Artan nüfusla birlikte gıda ürünlerine ihtiyaç her ne kadar artsa da, şehirleşmeyle birlikte tarım alanları da bir o kadar daralıyor. Gezegenimizdeki verimli toprakların yarısını gıda üretimi için kullanıyoruz. Yağmur ormanlarını tarım alanı yaratmak için kesiyoruz, hayvanların yaşam alanlarını tarlaya dönüştürerek yok ediyoruz. Gerçekten sürdürülebilir bir gıda üretimine sahip olmak için harekete geçen Nordic Harvest, daha az alanla daha çok gıda üretmenin yollarını arıyor. Modern teknolojiyi kullanarak geliştirilen Dikey Tarım, daha az alanda tüm yıl boyunca sürdürülebilir ürünler elde etme imkanı sunuyor.

Dünyanın en büyük dikey tarım alanlarından biri olan Nordic Harvest, Kopenhag’a yakın Grønttorvet’te yer alıyor. 14 katlı bir alanda, suda lezzetli ve besleyici salatalar ve otlar yetiştiren şirket fotosentez için LED ışıklar kullanıyor. Kısa süre önce faaliyete geçen Nordic Harvest, dikey tarımı endüstriyel ve geniş çaplı bir sisteme dönüştürüyor. Dikey tarımda toprak kullanılmadığı için üretimde herhangi bir zararlı mantar ya da pestisit oluşmuyor.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,988BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
0AbonelerAbone
- Advertisement -

Latest Articles