Food and Farming Technology’nin haberine göre, Avustralyalı gıda teknolojisi şirketi Naturo, sütü 60 gün taze tutacak şekilde bir teknoloji geliştirdiklerini ve dünyada bu anlamda bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.
Avustralya Gıda Güvenliği Düzenleme Kurulu (DFSV) tarafından onaylanan bu yeni teknolojinin ‘çiğ süt için pastörizasyona alternatif bir tedavi’ olduğu not edildi ve bağımsız bir Avustralya bilimsel kuruluşu tarafından test edilip onaylandı.
Naturo’nun geliştirdiği patentli Haelen teknolojisinin, katkı maddesi ve koruyucu içermeyen %100 doğal süt sağladığını, besin açısından kaliteli olduğunu, sütün doğal rengini ve tadını koruduğunu, pastörize ve UHT gibi diğer işlenmiş inek sütlerine kıyasla sütü en az 60 gün buzdolabında muhafaza edebileceğini bildirdi.
Naturo’nun kurucusu Jeff Hastings, sürecin Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti. Üretime geçildiği takdirde, her yıl 10 milyon litreye kadar süt üretilmesi ve Asya genelinde dağıtılması planlanıyor.