Araştırmalar, üzümün olgunlaşmasını geciktirmenin şarap yapımında kaliteyi artırabileceğini söylüyor

ACS’nin Journal of Agricultural and Food Chemistry dergisine rapor veren araştırmacılar, Cabernet Sauvignon üzümlerinin olgunlaşmalarını yavaşlatmak için yetiştirme koşullarını değiştirdiler ve bu da şarabın karakteristik çiçek ve meyveli notalarıyla ilişkili bileşik seviyelerini arttırdı. Araştırmacılar, üzüm olgunlaşmasını yavaşlatmanın, yeşil ve bitkisel şarap notaları ile ilişkili altı karbonlu aldehitleri ve alkolleri azalttığını, hoş çiçeksi ve meyveli şarap notaları ile ilişkili norisoprenoidleri ve terpenleri artırdığını buldular.

Önceki araştırmacılar, asmalardaki mahsulün azaltılmasının üzüm olgunlaşmasını hızlandırabileceğini, büyüme mevsiminde daha sonra daha yoğun sulamanın ise süreci geciktirebileceğini göstermişti.

Sıcak hava dalgaları ve kuraklık, şarap yapımında kullanılacak üzümlerin daha erken olgunlaşmasına ve bundan kaynaklı da cansız şaraba yol açıyor. Bu tür olayların dünyanın iklimi değiştikçe daha çok ortaya çıkması bekleniyor.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,988BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
0AbonelerAbone
- Advertisement -

Latest Articles